Kijk hier hoe het pasgeboren girafje Polepole in Wildlands de fles krijgt. Leren drinken is nog een flinke klus voor de jongste aanwinst van het dierenpark in Emmen

De ooievaar is langsgeweest in Wildlands. Twee weken geleden is in het dierenpark in Emmen een girafje geboren.

De merrie heeft de naam Polepole (Swahili voor ‘rustig aan’) gekregen. De naam is erg toepasselijk voor de jongste aanwinst, want de afgelopen 15 dagen hebben de dierverzorgers en dierenarts alles uit de kast moeten halen om haar te leren drinken.

Het is het tweede girafje dat sinds de opening in het park - vijf jaar geleden - ter wereld kwam. Polepole is het eerste jong van moeder Ayana en giraffenhengst Bakari, die in 2018 op bijna 2-jarige leeftijd in Wildlands arriveerde.

Moeder laat jong niet drinken

Op dit moment staat de pasgeboren giraf apart van de kudde en moeder Ayana op stal, want volgens woordvoerder Hanneke Wijshake laat de moeder waarschijnlijk door haar onervarenheid in het moederschap de kleine niet drinken.

,,Daarom geven de verzorgers haar elke vier uur de fles, waar zij de afgelopen week erg aan moest wennen. Polepole leek niet goed te snappen wat zij moest doen met de aangeboden fles. De zwarte werkbroek van de dierverzorgers bleek de doorslaggevende prikkel.”

Girafje is nog niet te zien voor publiek

Inmiddels drinkt het girafje goed, zo’n 8 liter per dag. ,,Toch blijft het de komende weken spannend of de jonge merrie sterk genoeg blijft”, zegt Wijshake. ,,Ze zal goed moeten blijven drinken uit de fles van de dierverzorgers, waarin de melk met alle goede voedingstoffen, vitaminen en mineralen voor het jong zitten. Daarom zal het de komende tijd nog op stal blijven en voorlopig niet te zien zijn voor publiek.”

loading

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe