Glasvezel De Wolden verhuist naar Zuidwolde

Glasvezel De Wolden krijgt een inlooppunt in Zuidwolde. Het burgerintitatief dat de hele gemeente voorziet van glasvezelverbindingen wil zichtbaarder worden voor inwoners.

Per 1 januari huurt Glasvezel De Wolden(GDW) een pand aan de Hoofdstraat in Zuidwolde, achter het busstation.

Verhuizing naar zuidkant A28

Na een verbouwing wil de organisatie op 1 maart intrek nemen in het pand. Op dit moment huist GDW in een kantoor in het voormalige gemeentehuis van Ruinerwold. ,,Volgend jaar gaan wij beginnen met de aanleg van glasvezel aan de zuidkant van de A28. Dan is de afstand naar Ruinerwold te groot”, zegt directeur Gerhard Kippers.

,,Het pand moet helemaal in onze huisstijl worden ingericht. En ook naar buiten toe met vlaggen en bordjes aan de weg. Dat hebben we hier eigenlijk niet in Ruinerwold.”

Glasvezel De Wolden blijft met caravan op pad gaan

De vestiging aan de Hoofdstraat in Zuidwolde moet het makkelijker maken voor mensen om met een vraag binnen te stappen. ,,Met onze caravan gingen we al langs bijvoorbeeld dorpsmarkten om zichtbaar te worden”, zegt woordvoerder Floris van Lint. ,,Dat blijven we ook doen. Maar nu hebben we een centrale plek in de gemeente. Daarnaast is Zuidwolde de grootste kern waar we de meeste verbindingen gaan aanleggen.”

De nieuwe locatie voor Glasvezel De Wolden is niet direct zichtbaar vanaf de weg. Volgens Van Lint zijn er verschillende panden in De Wolden bekeken. ,,Maar als je een paar duizend euro huur per maand moet betalen om beter zichtbaar te zijn, geven wij dat geld liever uit aan de aanleg van nieuwe glasvezelverbindingen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.