Glazen Huis Emmen brengt 23.579 euro op: ‘Eindelijk voor de mensen hier’

Het Glazen Huis in Emmen heeft 23.579 euro ingezameld. Het geld gaat naar stichting Het Vergeten Kind, die zich inzet voor verwaarloosde en mishandelde kinderen.

Vier dagen lang non-stop radio maken en geld inzamelen voor een goed doel. Dat is de opzet van het Glazen Huis, dat in Emmen op touw is gezet door de lokale zender ZO!34 en het Drenthe College. Zondag was de laatste dag.

Het was de zevende editie dit jaar, in Emmen. Voor het eerst was er dit jaar geen landelijk Glazen Huis van 3FM/Serious Request. Andere jaren haakte de Emmer variant aan bij het landelijke goede doel.

,,Ik heb niet het idee dat we daar last van hebben gehad’’, zegt Wesly Struik van ZO!34. ,,Wij konden nu ons eigen goede doel kiezen. Een goed doel dichter bij in plaats van in het buitenland. En dat heeft gewerkt, zo merken wij aan de reacties. Voor het eerst in drie jaar is onze opbrengst weer gestegen.’’

Vorig jaar bracht het Emmer Glazen Huis zo’n 15.000 euro op.

Het is de bedoeling dat van het dit jaar ingezamelde geld vooral de Drentse kinderen profiteren. Het gaat dan om 9.000 kinderen. Landelijk organiseert stichting Het Vergeten Kind voor 100.000 kinderen onder meer dagjes uit, vakanties, cursussen en bootcamps.

menu