Goede hoop dat fusie waterlabs alsnog doorgaat

De CDA-Tweede Kamerleden Jaco Geurts en Agnes Mulder hebben goede hoop dat het alsnog komt tot een fusie van de waterlaboratoria in Glimmen en Assen. Deze ketste een jaar geleden af omdat de belastingdienst een eerder toegezegde BTW-vrijstelling weer introk.

Het Milieulaboratorium van de waterschappen Hunze en Aa's en Noorderzijlvest zou om kosten te besparen samengaan met het Waterlab Noord van Waterbedrijf Groningen en Waterleiding Maatschappij Drenthe. Geurts en Mulder wezen minister Melanie Schultz van Haegen in Kamervragen op het BTW-knelpunt dat dit verhinderde.

De reactie van de bewindsvrouw van Infrastructuur en Milieu stemt de CDA'ers optimistisch. Ze meldt dat ze het BTW-knelpunt heeft voorgelegd aan de Europese Commissie (directoraat generaal voor Onderzoek & Innovatie). Het ministerie van Financiën heeft de kwestie tegelijkertijd aangekaart bij het BTW-Comité van de Europese Commissie.

Een reactie uit Brussel is er nog niet, maar dat Nederland zich op twee fronten sterk maakt voor BTW-vrijstelling in dit soort gevallen stemt Kamerlid Geurts tevreden. ,,We hebben goede hoop dat hiermee toch weer een opening is gevonden om de fusie tussen de waterlaboratoria alsnog mogelijk te maken.''

De waterlaboratoria speuren onder meer naar bacteriën in het drinkwater. (Foto archief DvhN/Peter Wassing)

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.