Goede hoop op herstel doodzieke Sabina

De ernstig zieke Sabina Badenhorst, oorspronkelijk uit Meppel, heeft goede hoop op herstel nu ze in het Isala Ziekenhuis in Zwolle ligt.

Sabina is onlangs met een ambulancevlucht vanuit Zuid-Afrika, waar ze ziek was geworden, naar Nederland gehaald. Nadat een galsteen was verwijderd, ontwikkelde zich een vleesetende bacterie. Sabina emigreerde naar Durban in Zuid-Afrika waar ze een kindertehuis startte.

'Het gaat zichtbaar beter met haar'

,,Die bacterie hebben ze daar succesvol bestreden'', vertelt Sabina's moeder Karin Lubs. ,,In Nederland vinden ze het een wonder hoe ze dat daar met eenvoudige middelen hebben gedaan. Daarna liep ze echter weer infecties op.'' In Nederland zijn betere faciliteiten, zoals steriele kamers. Een ambulancevlucht kost wel een ton en dat geld heeft haar familie niet. Dankzij acties op sociale media en een lening kwam het geld er toch.

,,Sabina voelt zich hier nu veiliger en het gaat zichtbaar beter met haar'', zegt haar moeder. ,,De vlucht is dat geld zonder meer waard geweest. Maandag krijgen we van de artsen te horen wat haar prognose is.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.