Goedkoop benzine tanken? Dan moet je naar Hoogeveen, Sneek of... Blaricum

In Hoogeveen is de preium E5 benzine dit jaar gemiddeld gezien het goedkoopst. Foto: ANP

Autobezitters die goedkoop brandstof willen tanken, moeten naar Hoogeveen, Sneek of, Blaricum. Tank je Premium benzine E5, dan ben je bij TinQ Hoogeveen het beste uit. Daar kost een liter dit jaar gemiddeld 1,581 euro.

In Sneek houden automobilisten bij het tanken een paar centen meer over in de knip. Daar staat niet alleen de voordeligste pomp van ons land, maar vind je ook nog twee andere stations die in de landelijke top-10 voorkomen, zo schrijft De Telegraaf. Opvallend is dat in die lijst de tweede plek wordt ingenomen door een benzinepomp uit het miljonairsdorp Blaricum.

Ranglijst opgesteld door Multitankcard

De ranglijst is opgesteld na onderzoek door Multitankcard onder alle tankstations in ons land waar in de periode januari tot en met november 2020 minimaal 500 keer werd getankt. In totaal ging het om meer dan 4000 pomphouders. Vorig jaar ging de prijs voor het goedkoopste tankstation van Nederland nog naar Kanters in het Achterhoekse Ruurlo.

Gemiddelde literprijs van 1,43 voor E10-benzine

Dit jaar betaalde je met een gemiddelde literprijs van 1,434 euro voor de meest gangbare E10-benzine bij Joontjes in Sneek het minst. Het pompstation wordt op de voet gevolgd door Fieten Olie, waar de Audi's, BMW's en Mercedessen uit het chique Blaricum voor 1,435 euro per liter kunnen worden volgegooid.

Bij de dieselpompen zijn er zelfs twee winnaars: Tamoil Nieuw-Vennep (Noord-Holland) en Esso Express Beek in het Gelderse Montferland; zij zijn samen de goedkoopste met een gemiddelde literprijs van 1,095 euro.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe