Gouden roeister Ilse Paulis krijgt tegel op Walk of Fame Hardenberg

De in Dalen opgegroeide roeister Ilse Paulis, die met Maaike Head in Rio olympisch goud won in de lichte dubbeltwee, krijgt een tegel op de Walk of Fame in Hardenberg. Deze wordt zaterdag geplaatst.

In Hardenberg staat de 25e editie van de Vechtrace voor de deur. Ter gelegenheid daarvan krijgen de olympische roeikampioenen een eerbetoon. Niet alleen onthult Ilse Paulis haar ‘tegel’: datzelfde do ook de roeiers Nico Rienks en Niels van Steenis. Zij wonnen in 1996 goud met de Holland 8.

De burgemeesters van Hardenberg, Nordhorn en Coevorden en de Overijsselse gedeputeerde Bert Boerman wonen zaterdag het sportieve eerbetoon aan de Vecht bij. Ilse Paulis doet daarna ook zelf mee aan de 25ste Vechtrace. Deze start in Duitsland en de finish ligt na 5 kilometer in Nederland.

Hardenberg heeft sinds 2007 de Walk of Fame. De geboren Hardenbergse roeister Helen Tanger (brons en zilver met de Holland Acht tijdens de Olympische Spelen in 2004 en 2008) heeft er al een tegel. In andere sporten geldt dat ook voor Chantal Beltman (wielrennen), Karin van der Haar (zitvolleybal), Erik Hulzebosch (schaatsen), Hennie Kuiper (wielrennen) en Sanne Wevers (turnen).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.