Goudroof Roden lijkt op andere inbraken

De politie denkt dat de goudroof in Roden past in de trend van woninginbraken in het dorp. Er is al enige tijd een groep inbrekers actief.

Volgens politiechef Harry Prak moeten de daders van diefstal van tientallen gouden voorwerpen uit de vitrinekast in het huis van Norman Candelaria gezocht worden in een groep inbrekers die al maanden in Roden actief is. ,,Deze inbraak past in het beeld van vorige inbraken.”

Vakantiegangers

Candelaria was op net een dag op vakantie toen in zijn huis werd ingebroken. De volgende dag arriveerden zijn schoonouders, die op het huis zouden passen. De inbrekers in het dorp zoeken naar huizen van vakantiegangers, aldus de politie.

Bovendien is het voordeurslot geforceerd, ook dat komt bij inbraken in Roden vaak voor. De politie krijgt daders niet te pakken. Prakken: ,,Een keer hadden we ze bijna op heterdaad, maar het ging net mis.”

Goud

Dinsdag deed Candelaria’s vrouw aangifte bij de politie. Er zijn gouden ringen, horloges, oorbellen en andere sieraden verdwenen en een gouden beker uit Peru, afgezet met edelstenen. Een replica uit de Incatijd, die een grote emotionele waarde heeft. De totale schade loopt in de duizenden euro’s, schat Candelaria.

Norman Candelaria noemt zich amateurarcheoloog en speurt in binnen- en buitenland de bodem af. Ook duikt hij naar oude waardevolle spullen. De diefstal heeft een grote impact op hem gehad. ,,Ik heb enorm veel reacties gehad van vrienden en kennissen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.