Gratis-kaartjesactie in Emmen levert veel boze gezichten op

Een actie van de gemeente Emmen om schoolkinderen in Emmen een gratis theaterkaartje te bezorgen is maandagmiddag voor veel ouders - en hun kroost - geëindigd in een deceptie.

Binnen een half uur was het nieuwe Atlas Theater, waar de voorstelling geboekt kon worden, door de complete voorraad kaartjes heen. Binnen die dertig minuten was eerst de website en daarna het theater telefonisch onbereikbaar. Het gevolg was dat vele tientallen ouders achter het net visten en hun beklag deden.

De gemeente Emmen, die de actie organiseerde, had niet op zoveel belangstelling gerekend, kregen ouders bij de kassa te horen. Voor die reactie moesten ze wel naar het theater fietsen, want de schouwburg was door alle pogingen om te bestellen telefonisch lange tijd onbereikbaar.

Volgens sommige ouders waren er ook vorige week al kaartjes besteld, met behulp van een speciale code. Dat kon omdat de bij de actie behorende flyer op de ene school eerder werd uitgedeeld dan op de andere. ,,Pas in het weekend kregen we te horen dat die bestellingen ongeldig zijn verklaard, omdat iedereen dezelfde kansen moest hebben’’, klaagt een boze ouder.

Ook op sociale media regende het gisteren klachten. ,,Toen ik na 12 uur geen gehoor kreeg bij het theater stroomde mijn WhatsApp vol met berichten van andere moeders die met hetzelfde probleem zaten’’, zegt een moeder. ,,Toen heb ik op de website geprobeerd om opnieuw kaartjes te reserveren. Uitverkocht. Balen. Oké, andere voorstelling dan maar. Maar dan werkt de code niet meer. Toen werd ik zo boos dat ik naar het theater ben gereden.’’

Directeur Jan Geert Vierkant van het Atlas Theater bevestigt de enorme belangstelling. Hij wil niet zeggen hoeveel kaartjes er besteld konden worden. ,,Dat is een zaak van de gemeente als klant van ons theater. Maar het ging wel om een aanzienlijk budget hoor.’’ Vierkant ziet de actie ondanks de vele boze ouders als een enorm succes. ,,Kennelijk is cultuur toch iets waar schoolkinderen open voor staan.’’

Hij wijst er op dat de gemeente vooraf duidelijk heeft gecommuniceerd dat er een grens was aan het beschikbare aantal kaartjes. ,,Op=op, werd er gezegd. Maar de belangstelling is inderdaad onderschat. Vooraf werd mij gevraagd of ik ze elke dag op de hoogte wilde houden van de geleverde kaartjes. Maar dat hoefde maar één keer, al na een half uur.’’ Volgens Vierkant zaten er na 12 uur op een gegeven moment zes mensen achter de telefoon van het Atlas Theater, maar konden zij bij lange na niet alles behappen. Hij hoopt dat de gemeente nog ergens een potje vindt, zodat ook de teleurgestelde ouders op de een of andere manier nog met hun kroost naar een voorstelling kunnen.

Bij de gemeente Emmen was maandag niemand meer in staat een reactie te geven op de gratis-kaartjesactie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.