Gratis zonnebrandcrème in het zwembad: deze primeur maakt KWF Kankerbestrijding heel enthousiast

Het zwembad van Ruinen loopt voorop bij de bestrijding van huidkanker. Foto: DVHN

Om huidkanker tegen te gaan, verstrekt het openluchtzwembad in Ruinen als eerste gratis zonnebrandcrème. KWF Kankerbestrijding is heel enthousiast.

In het volledig vernieuwde buitenbad staan met ingang van dit zwemseizoen twee grote dispensers, waar bezoekers naar hartenlust zonnebrandcrème kunnen tappen.

,,Vooral kinderen willen het spul nog wel eens vergeten. En wie goed is verbrand in de zon, heeft een grotere kans op huidkanker. Om dat tegen te gaan, zijn we op zoek gegaan en bij deze dispensers uitgekomen’’, zegt Roel Wiekema, voorzitter van het bad.

‘Heel goed dat zwembad zijn verantwoordelijkheid neemt’

Mischa Stubenitsky van KWF Kankerbestrijding reageert enthousiast op het initiatief. ,,Supergoed. Zwemmen in de openlucht is vaak een ‘vergeten’ zonmoment. Al met al ben je al snel een paar uur buiten, in de zon. Heel goed dat dit zwembad zijn verantwoordelijkheid neemt.’’

Het was een van de vrijwilligers van het zwembad, die de kar trok.

Wiekema: ,,Hij was zelf de nodige keren verbrand en heeft zich verdiept in de materie. Vorig jaar trokken we op mooie zonnige dagen zo’n 1300 bezoekers. Daar zitten altijd mensen tussen voor wie de zonnebrandcrème goed van pas komt.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe