Gratis zonnepanelen voor 1100 huurders Woonborg

Zo’n 1100 huurders in een huis van Woonborg kunnen kiezen voor de aanschaf van een zonnestroominstallatie. De overstap kost hen niets, want de woningstichting verhoogt de huren niet.

Woonborg heeft zo’n 4800 huizen in de gemeenten Aa en Hunze, Haren, Noordenveld en Tynaarlo. De 1100 daarvan die desgewenst van zonnestroom worden voorzien, hebben het energielabel C. Dat wordt na de overstap op zonnepanelen label B.

Woonborg ‘speelt voor Sinterklaas’ omdat de corporatie een convenant heeft ondertekend waarin ze zich verplicht haar bestand aan huurhuizen voor 2020 zo veel mogelijk op te waarderen naar minimaal energielabel B.

,,Onze overige huurhuizen hebben dat label al of zitten juist ruim onder energielabel C. Dan is alleen zonnestroom niet voldoende. We bekijken nog of we die huizen ingrijpender gaan renoveren en isoleren of dat we kiezen voor sloop en vervangende nieuwbouw’’, licht Detty Brink van Woonborg toe.

Met het gratis aanbieden van zonnestroom, vangt de corporatie twee vliegen in één klap. Ze draagt bij aan het doel de CO2-uitstoot te verlagen én de woonlasten gaan omlaag. Huurders met zonnepanelen zijn namelijk naar verwachting 30 euro per maand minder kwijt aan stroom.

Woonborg benaderde de afgelopen dagen de eerste 200 van de 1.100 huurders die in aanmerking komen voor zonnestroom. Maken ze de overstap, dan komen het Roder bedrijf Zon-SL!M of Zonneplan uit Zwolle bij hen langs. Alle huizen worden vóór december 2017 voorzien van twaalf zonnepanelen

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.