Gratis zwemmen in De Dolfijn

Normaal is de kerstvakantie geen drukke periode voor zwembad De Dolfijn in Hoogeveen. Dit jaar is dat wel anders. Jeugd tot en met 17 jaar kan er namelijk tot 3 januari gratis zwemmen.

,,En dat is te merken'', zegt bedrijfsleider Aline Masselink van De Dolfijn. ,,Het is echt een stuk drukker dan normaal. De eerste twee dagen hebben al 1350 kinderen van het gratis aanbod gebruik gemaakt.''

Ter vergelijking: in de traditioneel drukke herfstvakantie ligt dat aantal, inclusief ouders en begeleiders, op zo'n zevenhonderd bezoekers per dag. De kinderen in de gemeente Hoogeveen profiteren van de start van het zogeheten ‘kindpakket'. Eén op de negen kinderen in Nederland kan door het lage inkomen van hun ouders niet meedoen aan activiteiten die voor leeftijdgenootjes heel gewoon zijn. Het pakket geeft kinderen wel die mogelijkheid. Er wordt komende tijd gekeken naar een invulling van het kindpakket.

Aan de gratis zwemactie zijn voorwaarden verbonden. Kinderen zonder diploma moeten altijd vergezeld worden door een volwassene. Daarbij geldt dat begeleiders wel een kaartje moeten kopen. De Dolfijn is op eerste en tweede kerstdag, op oudejaarsdag en nieuwjaardag dicht..

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.