Grensregio Nederland-Duitsland krijgt impuls

We moeten aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens meer moeite doen elkaars talen te leren en cultuur te leren kennen. Dat geeft de grensregio een flinke impuls, die ook positief doorwerkt in de economie en op de arbeidsmarkt.

Dat is het uitgangspunt van de Expertgroep van het Rijnland Instituut. Die organisatie kwam deze week voor het eerst bijeen bij Stenden Hogeschool in Emmen. Tijdens de kick-off is directeur Karel Groen van de Eems Dollard Regio (EDR) benoemd als voorzitter van de Expertgroep.

Stenden maakte zich samen met het Alfa-college en Drenthe College sterk voor oprichting van het Rijnland Instituut. Duitse partner is de Hochschule Osnabrück in Lingen. ,,Wij willen kennis en kunde met elkaar delen om de economie aan beide kanten van de grens te versterken.’’

Dat zeggen de coördinatoren Richard Delger en Cigdem Zantingh van het instituut. De bedoeling is grensoverschrijdende projecten en evenementen te stimuleren en Duits-Nederlandse samenwerkingen te bevorderen. De ontwikkelingen zijn te volgen op de website www.rijnlandinstituut.com.

Andere betrokken instanties zijn de Eems Dollard Regio (EDR), Wachtstrumregion EMS-Achse, Berufsbildende Schulen Lingen, Hochschule Osnabrück/Lingen, Provincie Drenthe, gemeenten Emmen en Groningen, Landkreis Leer, Landkreis Emsland, Euregio, VNO-NCW Noord, het lectoraat Duurzame innovatie in de regionale kenniseconomie en de Rijksuniversiteit Groningen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.