Van woensdag tot en met zondag staat de paaskermis weer op het Koopmansplein in Assen. Voor het tweede jaar op rij staat de kermis niet meer op de Veemarkt, maar middenin de binnenstad.

Twee schooljongens van rond de 15 staan geconcentreerd bij de grijphakenkraam. Een witte knuffel glipt door de klauw en valt keer op keer terug in de bak. Even verderop vist een klein meisje gekleurde plastic eendjes uit het water, geholpen door haar oma en in het Fun House rent een moeder achter haar dochters aan door de hindernissen.

Glimlach

Organisator Chris Spelbrink loopt met een glimlach over het terrein. ,,We wilden dat er voor iedereen iets te beleven is en dat is gelukt. Assen is een mooie mengelmoes van ouders met kinderen, opa’s en oma’s en jongeren. En voor iedereen hebben we wel iets op de paaskermis.”

Nou ja, een echte paaskermis is het eigenlijk niet, want in het paasweekend zijn de attracties op het Koopmansplein alweer weg. ,,Dan zijn de meeste winkels dicht en komen er helaas niet zo veel mensen”, vertelt Spelbrink.

In het water

Vorig jaar viel de kermis door het slechte weer vrij letterlijk in het water. Maar voor de komende week zijn de voorspellingen een stuk beter, met weinig kans op regen. Ook nu breekt de zon regelmatig door de wolken. Er raast alleen wel een frisse bries. Spelbrink: ,,Maar daar kunnen mensen zich makkelijk tegen kleden, dus ik hoop op meer publiek dan vorig jaar.”

Ondertussen is het bij de grijphaak eindelijk raak en de jongens steken juichend hun armen omhoog. Met stoere tred lopen ze kermis af, trots glurend naar twee meisjes die stonden te kijken. Ze hebben alleen niet in de gaten dat het gewonnen witte katje met roze oortjes half uit hun rugzak steekt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe