Groei vliegveld Eelde zet door

De eerste passagiers namen in september 2016 de nieuwe vlucht naar Kopenhagen.

Groningen Airport Eelde zag ook in het tweede kwartaal van dit jaar de passagiersaantallen groeien. Het eerste kwartaal van 2017 was de stijging al 25 procent. Het eerste halfjaar is dat zelfs opgelopen naar ruim 30 procent.

Het vliegveld maakt daarmee een flinke inhaalslag. Halverwege vorig jaar waren de cijfers juist nog beroerd. Toen daalde het totale passagiersaantal nog met ruim 17 procent naar 68.000 in het eerste halfjaar. De eerste zes maanden van dit jaar reisden al rond de 90.000 mensen via Eelde.

De terugloop van een jaar eerder had alles te maken met internationale spanningen als de vluchtelingencrisis. Daardoor raakten Turkije en Griekenland als vakantiebestemming uit de gratie. Van zulke externe factoren heef het vliegveld dit jaar veel minder last.

Groningen Airport Eelde zit volgens de directie nu op alle fronten weer in de lift: meer mensen reizen via dit vliegveld naar zon-zee-strand-bestemmingen. Ook steeg het aantal reizigers door de nieuwe lijndienst naar Kopenhagen, waarmee de Estse luchtvaartmaatschappij Nordica in september 2016 is begonnen. De vluchten naar Londen en Gdansk zijn eveneens in trek.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Vliegveld Eelde
menu