Groen Noordenveld wil onderzoek naar financiën woningbouw Oosterveld

De vereniging Groen Noordenveld (VGN) wil dat de provincie Drenthe onderzoek doet naar de financiële verantwoording van uitbreidingsplan Oosterveld in Norg.

In het Oosterveld is ruimte voor tweehonderd woningen. In de eerste fase worden twintig woningen op grote kavels gebouwd en een rondweg aangelegd. Volgens VGN is er tot nu toe te weinig belangstelling voor de woningen die in de tweede fase gebouwd moeten worden en gaat de bouw in het Oosterveld ten koste van sociale woningbouw.

VGN: „Wij zijn vóór extra aandacht en inzet op sociale woningbouw, omdat daar de vraag het grootst is. Om dat te realiseren is echter niet het Oosterveld de meest logische locatie om te bouwen (veel te duur), maar komen andere locaties in Norg daarvoor veel eerder in aanmerking.”

De vereniging richt zich daarom tot de provincie: „De keuze voor het Oosterveld betekent dat duurdere koopwoningen voorrang krijgen en dat sociale woningbouw op het tweede plan komt. Daarom hebben wij de provincie als financieel toezichthouder gevraagd een onderzoek te doen naar de financiële verantwoording door de gemeente Noordenveld.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.