Groen licht voor ombouw dorpshuis tot woning

Het voormalige dorpshuis in Yde kan definitief een woonbestemming krijgen, hebben B en W van Tynaarlo deze week besloten.

Bouwbedrijf Wiebing, dat naast het voormalige dorpshuis is gevestigd, heeft bezwaar tegen de nieuwe bestemming. Het bedrijf vreest dat de bewoners geluidsoverlast zullen ondervinden van de bedrijfsactiviteiten, wat het bedrijf op zijn beurt weer in zijn vrijheid zal hinderen. Het bedrijf heeft aangekondigd met een zienswijze tegen de definitieve bestemmingsplanwijziging te komen.

De geluidsoverlast zal wel meevallen, oordelen B en W op basis van een akoestisch onderzoek. Zaak is wel dat het bedrijf zich blijft houden aan de voorwaarden die al gelden sinds het bedrijf er zit. Wiebing wil niet reageren op de kwestie.

Langdurig leeg

Het voormalige dorpshuis aan de Norgerweg heeft geruime tijd leeg gestaan. Vanuit de gemeenteraad is er ruim een jaar geleden al op aangedrongen de bestemming te veranderen. De PvdA wilde graag dat er starterswoningen in zouden komen. Een architect zou moeten onderzoeken hoe het pand opnieuw ingedeeld zou kunnen worden.

De gemeente had de verkoopprocedure echter al in gang gezet, wat leidde tot de verkoop aan een gezin. Dit bewoont het plan nu op basis van een tijdelijke vergunning. De gemeente wil dit nu omzetten in een definitieve vergunning. Naar verwachting zal hiertegen nog een bezwaarprocedure van aannemer Wiebing komen, maar de gemeente stelt dat er geen redenen zijn af te zien van de definitieve woonbestemming voor het voormalige dorpshuis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.