GroenLinks breekt lans voor Knarrenhof op locatie Esdal Borger

Het Esdal College in Borger.

Waarom geen Knarrenhof op de locatie van het Esdal College aan de Hoofdstraat in Borger? Fractievoorzitter Pieter de Groot van GroenLinks legde die suggestie donderdagavond op de stip tijdens de raadsvergadering van Borger-Odoorn.

De gemeente besprak deze avond de voorgenomen verhuizing van het Esdal College uit het verouderde pand naar een nieuwbouwlocatie bij de brandweerkazerne langs de N34. De eerste schop gaat in 2022 de grond in. Wethouder Albert Trip had al eerder aangegeven dat wonen de meest waarschijnlijke optie lijkt voor de oude plek van de school.

Een Knarrenhof is een soort woonhofje waar zowel ouderen als jongeren wonen. Het valt te bezien als een soort vrijblijvende woongemeenschap waar mensen van 18 tot 100 hun eigen huis hebben, maar voor elkaar klaar staan. Zeg maar een soort alternatieve mantelzorg.

Prins Bernardhoeve

De Groot raakte enthousiast nadat hij leerde dat er ook soortgelijke plannen zijn voor het voormalige terrein van de Prins Bernardhoeve in Zuidlaren. ,,Daarbij kunnen we bekijken of we de huidige bebouwing kunnen meenemen in deze plannen.”

Wethouder Nynke Houwing stond hier niet negatief tegenover. De gemeente wil in het komende jaar alle mogelijke inbreidingslocaties in de gemeente Borger-Odoorn in kaart brengen. ,,De plek van het Esdal kunnen we daar zeker in meenemen.”

Tijdens de vergadering bleek verder dat een meerderheid van de fracties de nieuwbouwplannen ziet zitten. Volgende maand moet blijken of de raad er een definitieve klap op geeft.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe