Buurtvereniging Nooitgedacht en de Werkgroep Groen Nooitgedacht ontvingen donderdagmiddag een zogeheten groen lintje uit de handen van de raadsfractie van Groenlinks Aa en Hunze.

Frans Mulder en Renate Zuiker namen namens respectievelijk de buurtvereniging en de werkgroep het lintje in ontvangst.

‘Groen verdwijnt voor woningbouw’

Het groene lintje wordt eens per jaar uitgereikt aan een persoon (of personen) waarvan Groenlinks vindt dat die zich buitengewoon heeft ingezet voor duurzaamheid of groen. Dat die dit jaar naar Nooitgedacht ging heeft alles te maken met de strijd van de buurtvereniging en werkgroep om de bomen in de wijk te behouden.

loading

Zo vindt werkgroep Groen Nooitgedacht dat de gemeente Aa en Hunze veel bomen en ander groen laat verdwijnen ten faveure van woningbouw.

Frustratie

Een deel van de bewoners van Nooitgedacht is gefrustreerd over het feit dat woningen in het nieuwbouwproject in de wijk Nooitgedacht worden verkocht onder het mom dat ze in een groene omgeving komen. De gemeente Aa en Hunze vindt trouwens dat het met die bomenkap reuze meevalt.

Groenlinks Aa en Hunze laat weten dat het geen toeval is dat het groene lintje vandaag wordt uitgereikt. ,,Deze dag is Earth Day: de dag van de aarde”, zegt fractievoorzitter Marie-Claire Neesen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe