Grolloo in de ban van de blues

Grolloo heeft dit weekend de blues. In het dorp klinken tijdens het eerste Holland International Blues Festival de klanken van onder meer Bonnie Rait, Beth Hart en Ana Popvic.

Grolloo is al weken in de ban van het festival. Op het festivalterrein verrees een grote tent en er werden grote vloerplaten gelegd om de bezoekers droge voeten te garanderen. Hotels in de omgeving zijn al volgeboekt.

In Grolloo wordt de tent voor het Holland International Blues Festival opgebouwd. FOTO MARCEL JURIAN DE JONG

Bluesvillage Grolloo

Initiatiefnemer van het festival is Johan Derksen, en hij heeft grootse plannen voor Grolloo. Hij wil van het dorp binnen vijf jaar de blueshoofdstad van Europa maken. Derksen kreeg bij de organisatie van de eerste editie van het Holland International Blues Festival hulp van de ervaren productieleider John Mulder, net als Derksen een echte bluesliefhebber. Lees hier een interview met Mulder.

Burgemeester Eric van Oosterhout en organisator Johan Derksen geven Grolloo de officiële titel: 'Bluesvillage'. FOTO MARJOLEIN KNOL

Fascinatie

Wat is dat toch, die fascinatie die sommigen voor het muziekgenre hebben? Lees dit artikel als je een dummie bent wat betreft de blues.

Artikel gelezen? Of wist jij sowieso al alles van de blues? Test je kennis in onze blues-quiz.

Ana Popovic. FOTO MARK GOODMAN
Ana Popovic. FOTO MARK GOODMAN

Het festival opent vrijdagavond met een optreden van Ana Popovic (foto hierboven). Lees hier meer over de vrouw die de grenzen van de blues oprekt. Andere grote namen op het festival zijn Bonnie Rait en Beth Hart. Lees hier een interview dat Dagblad van het Noorden eerder met Raitt had. Verder zijn er optredens van onder meer Jools Holland, JJ Grey & Mofro en de Tedeschi Trucks Band.

Wil je erbij zijn? Wees dan snel, want er zijn alleen nog kaarten beschikbaar voor de vrijdag.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.