Groningse rapper Colin Mooijman op 'Musikfest' basisschool in Assen: alles om de Duitse taal weer populair te maken

De Groningse rapper Colin Mooijman en scholierengroep Eklips treden dinsdag 26 maart op in basisschool Kindcentrum Kloosterveen in Assen. Dit ter ere van de Dag van de Duitse taal. Alles om de taal van onze oosterburen weer hip te maken in Nederland. Want dat is hard nodig.

De Dag van de Duitse taal, georganiseerd door het Duitsland Instituut Amsterdam (DIA), staat dit jaar in het teken van muziek. Want Duits is volgens het instituut geen strenge saaie taal, maar ook ‘mooi en poëtisch’.

Duitse Hiphop-battle 2018

De Groningse rapper Colin Mooijman en scholierengroep Eklips -de winnaars van de ‘Duitse Hiphop-battle 2018’ van het DIA- , treden op in de basisschool in Assen.

De speciale dag om de taal van onze oosterburen in het zonnetje te zetten is volgens de organisatoren hard nodig. Net als bij de studie Nederlands is Duits een steeds minder populaire studie aan de universiteit.

Tekort aan docenten

Ook neemt het tekort aan leraren Duits sterk toe. Onderzoeksbureau Centerdata verwacht in 2020 zo’n 135 openstaande vacatures voor docenten Duits.

Luister hieronder naar Colin Mooijman bij OOG Radio

menu