Grote belangstelling Mini Meppel verrast organisatoren

Mini Meppel nieuwe stijl is zonder dat er ook nog maar één spijker in het hout is geslagen, al een daverend succes. Zo’n succes zelfs dat aanmelden al niet meer mogelijk is.

De grote belangstelling om aan Mini Meppel Maritiem deel te nemen, heeft de initiatiefnemers bijzonder verrast. De organisatoren hebben gisteren ruim tweehonderd kinderen in de leeftijd van 6 t0t en met 12 jaar verblijd met de mededeling dat zij er deze zomer bij mogen zijn. Even was er de angst dat meer Meppeler kinderen teleurgesteld moesten worden dan blij gemaakt.

Vijfhonderd keer gedownload

,,Het aanmeldformulier op onze website werd in korte tijd meer dan vijfhonderd keer gedownload. Daarop hebben wij besloten om in het geval van te veel aanmeldingen iedereen een eerlijke kans te geven door te gaan loten. Gelukkig is dat niet nodig geweest”, zegt Harrie Harskamp. Hij nam vorig jaar het initiatief om de zomervakantieactiviteit na een afwezigheid van meer dan 25 jaar nieuw leven in te blazen.

Hutten bouwen

Mini Meppel is van oorsprong een huttenbouwspektakel. Voor veel Meppelers pure nostalgie, ook voor Harskamp. Na een gesprek met oud-jongerenwerker en grondlegger van Mini Meppel Jan Jansen, deed hij een oproep op Facebook. ,,Daar werd zo enthousiast op gereageerd, dat niet veel later het besluit is genomen om onze plannen door te zetten”, zo vertelt Harskamp, die samen met de andere bestuursleden Mini Meppel in een nieuw, modern jasje heeft gestoken.

Van 23 tot en met 26 augustus worden namelijk geen hutten maar boten gebouwd. ,,Meppel is de stad van het water en staat bekend om zijn grachten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om boten te bouwen.” Dat gebeurt op het Bleekerseiland. Het terrein dat grenst aan de gracht wordt voor een week omgetoverd tot een pirateneiland, compleet met zandstrand. ,,Dat is ook de reden dat wij de naam aangepast hebben. Mini Meppel wordt namelijk Mini Meppel Maritiem”, zegt Harskamp.

Door de gracht

De knutselende kinderen worden een week lang begeleid door timmerlieden en vrijwilligers. Materialen worden door sponsoren beschikbaar gesteld. Na twee dagen bouwen volgt op dag drie een schouw voor ouders en andere belangstellenden. Op de laatste dag is de tewaterlating en varen de bouwers onder begeleiding van de brandweer op hun boten door de gracht.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.