Grote brand in verkeerspark Assen

In het voormalige Verkeerspark in Assen is donderdagavond een grote uitslaande brand uitgebroken in het evenementengebouw Partytown.

Eigenaar Herman Jaspers vermoedt dat de brand is aangestoken: ,,Dit komt niet als een volslagen verrassing, ik moet hier regelmatig jeugd wegsturen. Ik had niet verwacht dat ze hiertoe in staat zouden zijn. Er is al zoveel vernield het afgelopen jaar, al stond er niet meer veel van waarde in het park. Zo'n brand ontstaat niet zomaar. Ik denk het aangestoken is. Er is ook geen stroom en gas. Al die vernielingen hebben al pijn gedaan, maar dit is het toppunt."

De brand brak tegen tien uur uit. ,,Toen de brandweer ter plaatste kwam stond het hoofdgebouw al volledig in brand, het pand was niet meer veilig te betreden," zegt bevelvoerder Jurjen Timmerman. 

Volgens de woordvoerder zijn er mogelijk schadelijke stoffen vrijgekomen. Om toeschouwers op afstand te houden werden de toegangswegen afgezet.

De uitslaande brand werd met groot materieel bestreden door de korpsen van Assen, Smilde en Hoogeveen. De vlammenzee was tot in de wijde omgeving te zien. Ook Marco Out, de burgemeester van Assen, was aanwezig.

Het Verkeerspark staat na het faillissement in 2014 alweer jaren leeg. De politie doet onderzoek naar de brand.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.