Grote lichtprijs voor Hondsrugtunnel

De lichtkunst in de nieuwe Hondsrugtunnel in Emmen heeft donderdagavond in Barcelona een belangrijke internationale prijs gewonnen: de Lamp Lighting Awards in de categorie stedelijke- en landschapsverlichting.

De lichtkunst in de nieuwe Hondsrugtunnel in Emmen heeft donderdagavond in Barcelona een belangrijke internationale prijs gewonnen: de Lamp Lighting Awards in de categorie stedelijke en landschapsverlichting.

De bijzondere verlichting in de tunnel, die in alle denkbare kleuren kan veranderen, is een ontwerp van de Amsterdamse Titia Ex. Het buizenstelsel aan weerszijden van de weg is geïnspireerd door de veldkeien van de Hondsrug, al zijn er ook mensen die er een giraffe in zien. De tunnel onder het nieuwe Centrumplein is 237 meter lang, wat het totale kunstwerk bijna een kilometer lang maakt. Volgens de gemeente Emmen is het daarmee het langste lichtkunstwerk ter wereld.

De prijs werd donderdagavond in het pretpark Tibidabo in Barcelona in ontvangst genomen door een dolblije wethouder Bouke Durk Wilms.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.