Grote onrust Vanboeijen in Assen

Bij het personeel van gehandicapteninstelling Vanboeijen in Assen heerst grote onrust doordat directeur Gertjan Veening een van de drie regiomanagers wil ontslaan.

Woensdag diende hierover een rechtszaak in Assen. Vele tientallen medewerkers waren naar de rechtbank gekomen. Ze zeiden met hun aanwezigheid steun te willen geven aan de met ontslag bedreigde topmanager Karin van der Vries. Tijdens de zitting werd duidelijk dat de directeur, die april vorig jaar is aangesteld, zich tegengewerkt voelt door de manager. Zij zou medewerkers tegen hem opzetten.

Van der Vries verklaarde totaal te zijn overvallen toen zij vorige maand op non actief werd gesteld. Zij werkt sinds 2003 bij Vanboeijen en wil graag blijven. De directeur ziet absoluut geen mogelijkheid voor een bemiddelingspoging. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Vanboeijen biedt in Drenthe en daarbuiten zorg en begeleiding aan meer dan 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking en een (complexe) zorgvraag bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Er werken zo'n 1600 medewerkers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.