Grote opluchting na bijeenkomst Roden: 'eindelijk duidelijkheid'

Inwoners van Roden reageren na de informatiebijeenkomst over de verzakkingen zonder uitzondering positief. Blij dat er één duidelijke oorzaak is. Blij ook, dat de gemeente verantwoordelijkheid neemt.

Lees terug: Grote opkomst bij informatiebijeenkomst verzakkingen Roden
Lees verder

In de zaal van het hotel waar onderzoeksbureau Crux maandagavond de resultaten van het onderzoek naar de verzakkingen in de Roner wijk Middenveld presenteert, klinkt eensgezind een zucht van opluchting als burgemeester Klaas Smid uitspreekt wat de oorzaak is van de verzakkingen van afgelopen zomer. De werkzaamheden aan het riool. De droge zomer heeft nauwelijks invloed gehad, concluderen de onderzoekers.

‘Blij voor buren’

,,Pff”, zuchten ze. Een klein half uur vragen stellen later zit de bijeenkomst erop. Bewoners reageren unaniem positief. ,,Wij wonen in Middenveld, maar hebben geen noemenswaardige schade”, zegt Roelie Liewes. ,,We zijn hartstikke blij met de uitkomsten, vooral voor onze buren die veel ergere schade hebben. De gemeente is duidelijk geweest: zij nemen de verantwoordelijkheid voor de schade.”

‘Helder’

Sander Meskendorp, eveneens bewoner van de wijk Middenveld, had niet verwacht dat er zo duidelijk één oorzaak zou worden aangewezen. ,,Het was helder, duidelijk. Ik had niet verwacht dat ze de schade zo duidelijk zouden toeschrijven aan werk aan het riool. Het was veel ingewikkelder geworden als het antwoord minder duidelijk was. Dit geeft de burger moed.”

Edwin Kotvis was in eerste instantie wat ongeduldig, maar is gerustgesteld na de bijeenkomst. ,,Sneller kon gewoon niet, dat is wel duidelijk. Zo’n uitgebreid onderzoek vergt tijd.”

Verzakkingen Roden veroorzaakt door werk aan riool, gemeente door het stof
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.