Grote opruiming voor De Kampeerhal van start: op veiling kun je restanten de Vrijbuiter kopen

De immense verkoophal van De Vrijbuiter moet helemaal leeg voordat de Kampeerhal Roden met een schone lei kan beginnen. Op een veiling kan iedereen bieden op de restanten van de kampeertrots van Roden.

Zomerse vakanties op campings, lui genieten van de zon in een comfortabele tuinstoel. Het zijn de associaties die je onherroepelijk krijgt in de verkoophal van De Vrijbuiter. Maar de laatste verkoopartikelen steken wat schraal af in de immense, kale en verlaten hal waarin ze zich staan. De artikelen gaan onder de hamer. Dit weekend kunnen belangstellenden er via internet nog een bod op uit brengen.

Schone lei

Gelukkig maakt de Vrijbuiter een soort doorstart en gaat het bedrijf verder onder de naam Kampeerhal Roden. Dit bedrijf wil in het immense pand wel met een schone lei kunnen starten, de curator moet de schuldeisers van de Vrijbuiter nog zo veel mogelijk schadeloos stellen. Dus houdt het veilingbedrijf BVA-Auctions een veiling van alle nog resterende artikelen.

Wat is er allemaal te koop? In de voormalige verkoophal staan grote dozen met allerlei kampeer- en andere recreatieartikelen. Het betreft retourzendingen van mensen die kennelijk niet tevreden waren over hun aankoop via internet, of die zich hadden bedacht. Ook de Vrijbuiter heeft dus ook te maken gehad met het fenomeen dat mensen op internet van alles bestellen, en het even zo vrolijk weer terugsturen.

Risico

Kopen op een veiling, het is wel een risico. ,,We hebben niet gecontroleerd of alles in de dozen nog heel is’’, verklaart Jeff van Dulken van BVA-Auctions. Er is zeker belangstelling, vrijdag zijn er op de kijkochtend wel 100 kijkers geweest.

Verderop liggen tassen met daarin tenten, er hangen kleren, er staan dozen met terrasverwarmers. In het magazijn staan nog stellingkasten.

Senseo’s en laptops

De veiling gaat volledig via internet. ,,Dat is de meest transparante manier en zo kunnen bij wijze van spreken ook mensen uit Limburg meebieden’’, verklaart Van Dulken. Echt alles gaat onder de hamer: ook de Senseo-apparaten en de laptops in het kantoorgedeelte op de eerste verdieping, het meubilair en de koelkast. ,,We stellen kavels samen op basis van wat we zelf wel zouden willen kopen’’, stelt hij.

De kopers hebben nog een dag of drie om hun bod uit te brengen. Op de website staat wanneer het bieden sluit. ,,Als iemand binnen vijf minuten voor sluitingstijd nog een bod uitbrengt, wordt de deadline vijf minuten uitgesteld’’, vertelt Van Dulken. ,,Dan gaat er een e-mail naar de andere bieders, zodat zij er nog overheen kunnen bieden.’’

Want daar heeft het digitale tijdperk niets aan veranderd: een veiling moet zo veel mogelijk geld in het laatje brengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.