Grote vossenjacht in Emmen: ‘Géén clowns!’

Je zult uitgerekend in deze tijd vol ‘horror-clowns’ maar een onschuldige vossenjacht op touw hebben gezet. Dat is precies wat het Hondsrug College in Emmen donderdagavond overkomt. ,,Een ding staat buiten kijf: géén clowns!’’, lacht directeur Rolf Mulder.

Het Hondsrug College houdt al jarenlang in de aanloop naar de herfstvakantie een vossenjacht in Emmen-centrum voor alle brugklassers. Docenten lopen daarbij verkleed rond en de leerlingen - dit jaar rond de vierhonderd - moeten hen opsporen. In het verleden waren er geregeld griezelige outfits bij: zo werd onder meer het masker van de horrorfilm Scream gebruikt.

Maar met alle recente commotie over de ‘horror-clowns’ heeft de school besloten om enge uitdossingen dit jaar achterwege te laten. ,,En het leek ons al helemaal niet wijs om nu met clownspakken door het centrum te lopen’’, vertelt Mulder. Voor de zekerheid gaf hij zijn docenten ook opdracht om alleen in het goed verlichte deel van het centrum te paraderen. Tevens werd de vossenjacht vooraf bij de politie gemeld. ,,Maar dat is eigenlijk standaard wanneer we een activiteit met zoveel leerlingen buiten de school hebben’’, vertelt Mulder.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.