Gsm-mast moet hulpdiensten constant bereikbaar maken in Ees

Hulpdiensten die bij tijd en wijle onbereikbaar zijn. Ees en omstreken sukkelt ermee. Een gsm-mast op het sportcomplex moet daar een einde aan maken.

De gemeente Borger-Odoorn heeft, ondanks het feit dat er veertien bezwaren zijn binnengekomen, aan KPN groen licht om een gsm-mast te plaatsen. De overeenkomst geldt voor een periode van 10 jaar. KPN betaalt jaarlijks 3750 euro aan de gemeente.

Recreatieparken

Vooral in de lijn Ees-Borger waren regelmatig signalen over slecht bereik met mobiele telefoon. Gasten van recreatieparken Land van Bartje en Hunzedal ondervonden er hinder van.

Ees laatste grijze gebied in gemeente

Met de komst van de antenne in Ees wordt het laatste grijze gebied in de gemeente Borger-Odoorn opgevuld. De dorpen Valthe, Klijndijk en Buinen kampten met hetzelfde probleem, maar daar zijn inmiddels de nodige voorzieningen aangebracht.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PLUS-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PLUS-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van het Dagblad vallen onder PLUS, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.