Gulle giften voor jarig Bloemencorso Eelde

Het 60-jarige Bloemencorso kreeg maandag tijdens de traditionele persconferentie voorafgaand aan het festijn een aantal fraaie cadeaus.

Een cheque van 10.000 kon corsovoorzitter Jacqueline Haijkens in ontvangst nemen van directeur Ludo Mertens van Rabobank Noord Nederland. Deze bank is al geruime tijd sponsor van het Bloemencorso. Mertens verklaarde zich het afgelopen jaar wel enige zorgen te hebben gemaakt toen de opvolging van corsovoorzitter André Ensing niet helemaal vlekkeloos verliep. ,,Ik constateer nu gelukkig dat de voorbereidingen voor het corso goed verlopen’’, verklaarde Mennes.

Ook waren er cadeaus van EPZakelijk, de zakenvereniging van Eelde-Paterswolde. Alle zestien wijkteams kregen een envellop met 60 euro overhandigd van bestuursleden Grea Snijder en Neeltje Bekkering. De ondernemersvereniging is wel vaker in een gulle bui, vertellen beide bestuursleden. ,,Bij het vijftigjarig bestaan hebben alle wijkteams 50 euro gekregen en bij de duizendste corsowagen hebben we dat bedrag onder de wijkteams verdeeld.’’

Het corsobestuur kan een financiële injectie goed gebruiken. Het vorig jaar is met een negatief resultaat afgesloten, Haijkens wil niet zeggen met welk bedrag. Maar duidelijk is dat er dit jaar geld over moet blijven om de toekomst veilig te stellen.

Het thema luidt dit jaar ‘Made in Holland’. Het corsobestuur heeft dit jaar geen speciale evenementen om het zestigjarig jubileum luister bij te zetten. Haijkens: ,,Wij richten ons op het 65-jarig jubileum.’’ Wel is er dit jaar een betere wifi-ontvangst op het corsoterrein. Het corsobestuur wil de komende jaren veel meer gebruik maken van sociale media als Instagram om nieuwe doelgroepen aan het corso te binden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.