Gymzaal in Roden is onverkoopbaar

De gemeente Noordenveld verkoopt de gymzaal aan de Floralaan in Roden toch niet. Het pand stond sinds 2014 te koop, maar is onder de huidige voorwaarden onverkoopbaar.

Het pand stond te koop voor 160 duizend euro. Daaroverheen kwamen de kosten voor een nieuwe vloer. Verder moest de zaal beschikbaar blijven voor de gymlessen van de naastgelegen basisschool, GBS De Rank en andere maatschappelijke doeleinden. De voorwaarden waren voor potentiële kopers een te groot obstakel.

Etalage

De gemeente gaat de gymzaal nu telkens verhuren voor een periode van maximaal een jaar en besteedt 30 duizend euro aan het renoveren van de vloer. Tot nu toe hebben drie potentiële huurders zich gemeld.

Dat de gemeente de zaal nu tóch gaat verhuren, heeft ook te maken met het feit dat het leerlingenaantal van GBS De Rank is gestegen. Dat blijft nog stabiel tot 2030. Bij de meeste scholen in Roden daalde het aantal leerlingen juist. Daarom besloot de gemeente in 2012 om de gymzaal aan de Floralaan en aan de Klimop in de etalage te zetten. Gymzaal De Klimop is in 2014 overgedragen aan Muziekvereniging Noordenveld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.