Haagse wethouder De Mos morgen op bezoek in Drenthe

Hij ‘wilde er nog niet dood gevonden worden’, maar morgen komt hij dan toch langs in Drenthe: de Haagse wethouder Richard de Mos van de partij Hart voor Den Haag/ Groep de Mos. Gedeputeerde Henk Brink (VVD) verwelkomt de Mos en laat zien wat Drenthe allemaal te bieden heeft.

In een uitzending van Den Haag FM in juni besprak de Mos de uitkomsten van het rapport van de Brede Welvaartsindicator 2019. Uit dat rapport bleek dat Noord-Drenthe het hoogst scoort op de het gebied van welvaart, vergeleken met alle regio’s uit Nederland.

Volgens De Mos kan je Den Haag echter niet vergelijken met een regio waar ‘een paar hunebedden liggen’. Via een tweet nodigde gedeputeerde Brink de wethouder uit voor een wederzijds bezoek. Morgen brengt de Haagse wethouder daarom een dag door in Drenthe..

Bezoek

Het bezoek aan Drenthe begint ‘s ochtends en duurt tot half vier. Brink zal met zijn gast bekende Drentse plaatsen bezoeken, zoals het TT circuit in Assen, het controlecentrum van Astron in Westerbork en de Health Hub van Roden. Brink wil de innovatie, ondernemersruimte en kwaliteit van leven laten zien in Drenthe.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.