Halloween in Drenthe: wat er is er te doen?

Horror-feestdag Halloween is al lang niet meer alleen een Amerikaanse bedoening. Ook in Drenthe zijn volop spoken, monsters en andere engerds aanwezig rond 31 oktober. Een overzicht van Drentse Halloween-activiteiten.

Emmen

Het centrum van Emmen staat donderdagavond in het teken van de Halloween-koopavond. Dat betekent dat het winkelend publiek zich een weg moet banen door een menigte van ‘griezelfiguren’ die worden bijgestaan door spannende muziek en rookmachines voor een spookachtige atmosfeer. In een fotohokje kunnen enge kiekjes worden genomen.

De dag daarop gaat de Emmer Warenmarkt gehuld in spookachtig thema. Bij een pompoenenkraan kunnen kinderen pompoenen uitsnijden en geschminkt worden. Op zaterdag kunnen vooral verklede kinderen (en hun ouders) terecht in het centrum. Daar kunnen ze in hun enge kostuum op de foto, is er een poppentheater en zijn er wederom pompoenen om uitgehold te worden.

Op 31 oktober wordt het oude dierenpark omgetoverd tot een horrorpark tijdens ‘Boo at the Zoo’. De avond zit vol ongure figuren die je de stuipen op het lijf moeten jagen. Het nijlpaardenverblijf, de ondergrondse gangenstelsels en voormalige dierenverblijven zijn ingenomen door heuse monsters en ware griezels.

Hoogeveen

In Hoogeveen wordt de Superzaterdag Halloween Fright Night georganiseerd. De winkels zijn die dag tot 21 uur geopend. Op het kerkplein is er een ‘spookdoolhof’ waar je geblinddoekt doorheen gaat en „flink wordt verrast”. Veertig verklede figuranten en een vuurspuwer moeten Halloween in het centrum tot leven brengen.

Voor kinderen zijn er springkussens, gratis suikerspinnen en ijsjes. Verder wordt van 11 tot 21 op het Jonkheer de Jongeplein foodfestival Knarrende Karren gehouden, aangevuld met verschillende optredens.

Assen

In de Drentse hoofdstad organiseren diverse partijen Halloween-activiteiten. Zo is er in het Lariksbos op 5 november, het weekend na de griezeldag, een Halloweenfeest. Bioscoop de Nieuwe Kolk speelt op vrijdag in op het gegriezel door een ‘Fright Night’-avond te organiseren met twee recente horrorfilms. Die avond staat ook New Cafe Image in het teken van horror tijdens de Halloween Horror Night. En op het Poppleintje kan iedereen zaterdagmiddag pompoensnijden.

Zuidwolde

Ook Zuidwolde griezelt er (iets te laat) op los. Op vrijdag 4 november „wordt iedereen belaagd door clowns, kwaadaardige dwervels en andere angstaanjagende figuren”, meldt de Facebookpagina van Halloween Zuidwolde.

Westerbork

Liefhebbers van spooktochten kunnen zaterdag vanaf 19 uur in Westerbork terecht. Daar wordt een „spannende, griezelige tocht” georganiseerd. Houd er wel rekening mee dat er 6,50 euro per persoon wordt gerekend.

Coevorden

Plopsaland De Panne in Coevorden wordt op zaterdag en zondag (tussen 14 en 15 uur) overgenomen door Piet Piraat die voor „het grootste griezelfeest van de lage landen” moet zorgen. Daarnaast organiseert het kinderpark van 31 oktober tot en met 4 november de Ketnet Halloween Nocturnes, met onder meer een vuurwerkshow.

Zaterdag vindt ook een grote spook- en puzzeltocht plaats, georganiseerd door buurt- en speeltuinvereniging de Ballast in samenwerking met bewoners van de Cornelie Huygenstraat en Scouting Coevorden. Met 730 opgaves en 100 spoken is de toch echter helemaal volgeboekt.

Tynaarlo

Basisschoolkinderen in Tynaarlo en Zeegse kunnen zaterdag op Halloweentocht door het dorp. De organisatie raadt aan om verkleed naar het Dorpshuis in Tynaarlo te komen. „Als je durft...”

De Wijk

Zaterdag 29 oktober is het ook zover in De Wijk. Iedereen van 18 jaar en ouder kan dan voor zo’n griezelfeest terecht in café De Wiekslag. Het feest, dat gratis toegankelijk is, begint om 21.00 uur. Verkleden hoort er wel bij en wie het mooist of meest griezelig is uitgedost, kan daarmee een prijsje in de wacht slepen.

Hebben we interessante activiteiten gemist? Laat het ons weten via digitaal@ndcmediagroep.nl!

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.