Han Brommer wacht nog op uitnodiging voor opening van ‘zijn’ veilige fietspad naar Beilen

Járen heeft hij fel gestreden voor een veilig fietspad tussen Dwingeloo en Beilen. Nu ligt het er. Maandag is de ingebruikname, maar Han Brommer wacht nog op een uitnodiging.

Goedemiddag Han Brommer van bouwbedrijf Brommer. Is het veilig even met u te bellen?

,,Nou, eh...ik sta op een dak. Momentje, dan loop ik even langs de ladder naar beneden.”

Het gaat over maandagochtend, de opening van het fietspad. Dagblad van het Noorden kreeg via de gemeente Westerveld een uitnodiging erbij te zijn. Hoe kan het dat uw naam nergens wordt genoemd? Zonder u, de grote initiator, was het fietspad er nooit gekomen.

,,De vorige wethouder, Homme Geertsma, zei me dat, als het fietspad er eenmaal zou liggen, we het samen in gebruik zouden nemen. Maar de nieuwe wethouder in de gemeente Westerveld denkt er kennelijk anders over.”

Dat is Henk Doeven. De uitnodiging meldt dat hij de opening verricht, samen met collega-wethouder Anique Snijders van Midden-Drenthe en gedeputeerde Henk Brink.

,,Dat heb ik inmiddels ook begrepen. Ik heb zelf maar even de gemeente Westerveld gebeld om te overleggen of er nog iets van mij wordt verwacht bij de ingebruikname. Nou, kennelijk niet.”

Maar u bent er uiteraard wel bij.

,,Wanneer hebben jullie als krant de uitnodiging gehad? Dinsdag? Met de mail? Ik heb tot dusver nog niets gekregen. Maar goed, ik ga er sowieso naartoe. Ik heb wel behoefte om een woordje te doen.”

Vreemde gang van zaken.

,,Ik ben zelf ook verbouwereerd. En dan te bedenken dat ik jarenlang wel goed genoeg ben geweest om intermediair te zijn. De contacten tussen de gemeente Westerveld en de scholen in Beilen bijvoorbeeld liepen steeds via mij. Ik ben ook altijd het aanspreekpunt geweest van de ouders van de kinderen uit Dwingeloo die in Beilen naar school gaan. Ik had me ook kunnen voorstellen dat er wat scholieren bij de opening aanwezig zouden zijn. Maar nu hebben ze ook nog een datum uitgekozen dat het schooljaar erop zit. Ook niet zo handig. Er zullen maandag wat kinderen naar Beilen fietsen om boeken in te leveren. Maar de een wordt er om 9 uur en de ander om 12 uur verwacht.”

Al met al moet u, nu het fietspad er eindelijk ligt, een tevreden man zijn. Een tevreden vader.

,,Mijn twee dochters van 18 en 17 hebben hun diploma intussen op zak. Mijn zoon Jan is net 13 geworden en zal nog een aantal jaren naar Beilen moeten fietsen.”

Nog even over het fietspad zelf: de aanleg is ten koste gegaan van een stuk van de rijbaan voor auto’s. U waarschuwde eerder dat de weg nu onveilig voor autoverkeer zou kunnen worden.

,,Het lijkt er op dat het meevalt. De rijbaan is een halve meter smaller geworden, maar aan de andere kant hebben ze grasblokken gelegd, zodat tractors elkaar nog een beetje kunnen passeren. Al bij al is er juist een halve meter bij gekomen.”

‘Hij weet toch dat opening maandag is?’

,,Wacht meneer Brommer op een uitnodiging? We hebben hem de afgelopen tijd met enige regelmaat aan de lijn gehad. Hij weet nu toch wel dat de opening van het fietspad maandag is?”, reageert Vincent Nevels. De woordvoerder van de gemeente Westerveld voegt eraan toe dat wethouder Doeven ‘Brommer zeer erkentelijk is voor het fietspad’.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.