'Hang- en rustplek weg. Heel Weiteveen spreekt er schande van'

Van de hangplek in Weiteveen is tot verdriet van de owonenden weinig meer over. Eigen foto

In 2005 werd-ie geopend in Weiteveen: een overdekte hangplek voor jongeren, die eveneens gebruikt kon worden als rustplaats voor fietsers. Sinds nieuwjaarsdag is er niets meer van over. ,,Het hele dorp spreekt er schande van’’, zegt Henry Schepers, voorzitter van Dorpsbelangen Weiteveen.

De overdekte hangplek op de hoek Dordseweg/Zuidersloot werd op nieuwjaarsochtend in alle vroegte in de brand gestoken. ,,Door wie? We hebben geen idee. Uiteraard hopen we daar nog wel achter te komen. We roepen iedereen die hier meer van weet op zich te melden bij ons of bij de politie. Het is echt belachelijk wat hier is gebeurd’’, zegt Schepers.

De overdekte hangplek kwam er in 2005 op nadrukkelijk verzoek van jongeren in het dorp. Vanwege allerlei procedurele toestanden en vertragingen waar de jongeren niets mee te maken hadden, duurde het bijna drie jaar voordat de voorziening er daadwerkelijk stond.

Hangplek zou dit jaar verhuizen

De plaatselijke jeugd zette het bouwwerk met andere vrijwilligers en Dorpsbelangen op steenworp afstand van de toenmalige basisschool De Kienstobbe in elkaar.

De Kienstobbe bestaat als school sinds 2014 niet meer. Het pand gaat verdwijnen en maakt plaats voor vier woningen. Vanwege deze nieuwbouw wilde Dorpsbelangen de overdekte hangplek verplaatsen naar het einde van de Zuidersloot, bij het natuurgebied Bargerveen. ,,Dat gaat nu dus nu niet meer door. Diep triest’’, treurt Schepers.

Niet verzekerd

Het bouwwerk was eigendom van Dorpsbelangen en niet verzekerd. ,,De kosten daarvoor vonden we te hoog.’’


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu