Hangbuikzwijn gevangen in Schoonloo

Twee keer rukte de Dierenambulance Zuidoost-Drenthe uit naar Schoonloo om een hangbuikzwijn te vangen. De tweede poging slaagde.

Acht medewerkers van de dierenambulance konden vrijdagmiddag met de grootst mogelijke moeite het dier te pakken krijgen. ,,Ze was vreselijk snel en had een superconditie. Mijn collega’s hebben haar ingesloten en er een vangnet overheen gegooid’’, zegt medewerker Erna Munneke van de Dierenambulance Zuidoost-Drenthe. Eerder die dag was zij zelf betrokken bij een mislukte poging het dier te vangen. Het was toen spoorloos.

Net toen Munnekes dienst er op zat kwam er een nieuwe melding binnen. Een mevrouw die haar hond uitliet, zag het hangbuikzwijn lopen. Ze sloeg alarm en bleef het beest in het vizier houden tot de dierenambulance arriveerde. De viervoeter is waarschijnlijk gedumpt door de eigenaar en zwierf in ieder geval al vanaf woensdag rond in de bossen bij Schoonloo. Die dag werd het hangbuikzwijn voor het eerst gesignaleerd.

Voor zover bekend is ze kerngezond en in uitstekende conditie. Zoals het er naar uitziet heeft ze geen letsel opgelopen toen ze werd overmeesterd. Munneke: ,,Ze is nu nog aan het ontstressen in de ambulance. Zoals het nu lijkt, hoeft ze niet naar een dierenarts en kunnen we haar naar een opvang brengen.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.