Happy end drama glijbaan De Zwaoi

Het drama van de glijbaan van zwembad De Zwaoi krijgt een happy end. De trots van het zwembad in Valthermond is gerepareerd en weer volop in gebruik.

Ruim twee weken na de feestelijke opening op 27 mei was het al weer uit met de waterpret. Vandalen beschadigden de baan zo ernstig dat die moest worden gesloten. Gevreesd werd dat de baan een groot deel van de zomer gesloten zou blijven. Een hard gelag voor het dorp. Niet alleen omdat de nieuwe glijbaan de kers op de taart is voor het bad, Valthermond stak massaal zijn nek uit om de komst van de topattractie van 40.000 euro mogelijk te maken.

Voorzitter Annemiek de Groot van het zwembadbestuur legt uit: ,,Buiten de 25.000 euro subsidie Vitaal Platteland van de provincie hebben we alles zelf bijelkaar gesprokkeld via fondsenwerving en geldinzamelingen. Boeren hebben geholpen bij het bouwrijp maken van het terrein, vrijwilligers met het opknappen van de ligweide. De glijbaan was zo’n prachtig staaltje van saamhorigheid. Triest dat zoiets door een paar vandalen wordt vernield. Bijzonder verdrietig ook voor de kinderen, want die waren heel blij met de nieuwe glijbaan. Dat blijkt trouwens ook uit de cijfers, want we hebben al duizend bezoekers meer gehad dan vorig jaar deze tijd.’’

De Groot vreesde dat een deel van de glijbaan zou moeten worden vervangen, wat tot langdurige sluiting zou leiden. Die vrees werd niet bewaarheid. ,,Een reparateur van glijbaanbouwer Van Egdom heeft inmiddels twee grote sterren gerepareerd. De baan moet nog gepolijst worden, maar is wel weer in gebruik.’’ De Zwaoi kan zich hier niet voor verzekeren en draait zelf op voor de kosten. De Groot schat die op enkele duizenden euro’s.

Van de vernieling is aangifte gedaan bij de politie, maar de kans dat de daders ooit worden gevonden, lijkt klein. ,,Een visitekaartje hebben ze niet achtergelaten en wij hebben nog geen cameratoezicht, maar daar gaan we nu wel toe over.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.