De 45-jarige Harald Homan uit Assen heeft woensdag zijn rit van ruim tweehonderd kilometer gefietst en haalde daarmee ruim 13.000 euro op.

Dat heeft een tevreden Homan laten weten. ,,Het was bar en boos, maar ik kijk heel tevreden terug op de rit.”

Homan stapte woensdag op de racefiets om geld op te halen voor stichting Hartekind. Zijn vrouw en drie kinderen (twee zoons en een dochter) hebben alle vier een erfelijke hartafwijking. Vorig jaar schaatste hij daarom ook al tweehonderd kilometer op de Oostenrijkse Weissensee om geld op te halen, maar door corona kon dat nu niet doorgaan. Toen haalde hij 9300 euro op.

De schaatsen bleven in de kast liggen en Homan stapte op de fiets. Hij fietste dwars door Drenthe en ‘tekende’ door zijn route gelijk een hart op de kaart van Drenthe. ,,Ik heb 13.000 euro bij elkaar van mensen die de rit hebben gesponsord. Echt hartverwarmend”, reageert hij.

Kniepertjes bakken

Een deel van dat geld kwam bij elkaar omdat de moeder van een kameraad van hem kniepertjes is gaan bakken. Ze begon daar al op 1 oktober mee en heeft daar 4100 euro mee opgehaald.

Stichting Hartekind haalt geld op voor wetenschappelijk onderzoek naar overlevingskansen voor kinderen met hartproblemen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe