Harmke Vlieg uit Assen beleeft Kamerverkiezingen als vicevoorzitter ChristenUnie

Wethouder Harmke Vlieg. Foto: Archief DVHN

Harmke Vlieg, wethouder in de gemeente Assen, zit in maart dicht bij het vuur van de Tweede Kamerverkiezingen. Niet in de hoedanigheid als kandidaat voor de ChristenUnie, maar als vicevoorzitter van de partij.

Vlieg werd eerder deze maand verkozen tot vicevoorzitter van het landelijk bestuur. Een functie waarbij ze de komende Kamerverkiezingen in maart van dichtbij zal volgen. „Deze functie vraagt momenteel veel aandacht. Maar het is leuk om hierbij betrokken te zijn. Ook om het belang van het Noorden blijvend onder de aandacht te brengen.”

Politieke ambitie

Vier jaar geleden stond de Drentse politica nog op de landelijke kandidatenlijst - plek 15 - voor de ChristenUnie. Hoewel ze niet daadwerkelijk op het pluche in Den Haag kwam, sprak uit haar kandidaatstelling wel enige politieke ambitie. Maar dit jaar is de naam van Vlieg niet terug te vinden op de lijst. „Ik heb het nog heel erg naar mijn zin in Assen. We hebben geen rustige bestuursperiode gehad en ik voel me verantwoordelijk om het netjes af te maken”, zegt ze daarover.

De Tweede Kamerverkiezingen vinden plaats op 17 maart 2021. Gert Jan Bent uit Smilde is de enige Drentse kandidaat namens de ChristenUnie. Hij staat op plek 20 op de lijst van zijn partij.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe