Heb jij podcast De Kofferbakmoord van DVHN al geluisterd? Maar liefst 399.425 luisteraars gingen je voor

Monica Geuze tipt DVHN-podcast De Kofferbakmoord in tv-programma Beau.

Podcast De Kofferbakmoord van Dagblad van het Noorden staat op het punt om voor de vierhonderdduizendste keer te worden gedownload. De luistershows zijn in 2019 bezig met een flinke opmars.

Het lichaam van Ralf Meinema werd in 2017 in de kofferbak van zijn Mercedes gevonden. Zijn auto bungelde half in het Stieltjeskanaal. Waarom moest Ralf, die joviale, vriendelijke jongen, dood?

Daarover gaat De Kofferbakmoord, een vierdelige podcast van DVHN over de moord op Ralf. Het luisterspel is sinds de lancering in maart 399.425 keer gedownload.

De recensie in Linda

Marvin Jacobs, de Professor Podcast van magazine Linda, noemde De Kofferbakmoord 'een interessante milieuschets van het plattelandsleven in Drenthe.' Er speelt veel meer in het leven van Ralf dan iedereen dacht, zegt Jacobs in Linda .

„De twee journalisten nemen de luisteraar mee op hun zoektocht langs zuipketen, boerderijen en woonwagenkampen. Je hoort hoe ze zich vastbijten in de zaak. Ze gaan langs bij betrokkenen, bellen en tikken mailtjes. De ene keer leidt dat tot nieuwe informatie waarmee ze verder kunnen, soms brengt het niets.”

Luister naar de eerste aflevering van De Kofferbakmoord

Meer horen? Dat kan gratis. Hier vind je alle afleveringen van de podcast.

Je kunt De Kofferbakmoord ook luisteren via Apple en Spotify .

Steeds meer mensen luisteren naar podcasts

Podcasts zijn bezig aan een flinke opmars, vertelde presentator en podcast-enthousiasteling Luuk Ikink deze week in televisieshow Beau.

„Het gaat heel hard. Vijf miljoen Nederlanders hebben wel eens naar een podcast geluisterd.” Aan het begin van 2019 lag dat aantal nog beduidend lager, aldus Ikink.

De magie van geluid

Het is speciaal, een show van alleen geluid. Intiem. Dat vindt ook Monica Geuze, de 24-jarige vlogger die met haar video's op YouTube maar liefst 530.000 abonnees heeft verzameld. Ze houdt van video, zeker, maar podcasts hebben desondanks een plekje in haar hart veroverd.

Video's maakt ze nog steeds, maar ook zij maakt inmiddels podcasts. „YouTube is oppervlakkiger”, vertelde ze deze week in Beau. „Daar heb ik het vooral over kleding en make-up.”

Geuze en Ikink vertellen bij Beau over hun liefde voor podcasts

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe