Heidi Assen zamelt geld in voor getroffen gezin grillroom Coevorden: 'Ik wil ze een hart onder de riem steken'

Het dak van de grillroom staat nu op straat. Foto:'DVHN

De ontploffing bij de grillroom in de Sallandsestraat hield zaterdag ook Heidi Assen (36) uit Coevorden bezig. Voor de vijfjarige Kenan en zijn ouders startte zij een dag later een doneeractie. ,,Ik zorg er persoonlijk voor dat het geld bij hen terechtkomt.”

Dag Heidi, wanneer kreeg je het idee van een actie?

,,Zaterdagavond zat ik op de bank bij vrienden. We zeiden tegen elkaar ‘we moeten wat doen’. Ik ken mensen niet persoonlijk, maar ik woonde ooit zelf in de Sallandsestraat en nu heb ik zelf een zoontje van vijf. Dus ik begrijp de angst bij Kenan heel goed.”

En toen ben je gaan rondneuzen op internet wat de mogelijkheden waren?

,,Ik ging zondag zoeken op internet en besloot via de website van Doneeractie.nl een actie te starten. Een linkje daarvan plaatste ik op Facebook. Toen ging het ineens heel hard.”

Hoeveel geld wil je ophalen?

,,Aanvankelijk dacht ik aan 1000 euro, maar ik dacht ‘doe eens gek, denk groot’ en maakte er 5000 euro van. Inmiddels staat de teller (maandagmiddag, red.) al op bijna 3000 euro. Het is een streefbedrag, geen maximaal bedrag. Op de eerste werkdag van het nieuwe jaar wordt het bedrag op dat moment uitgekeerd aan mij en dan zorg ik er persoonlijk voor dat het bij de mensen terechtkomt.”

Wil je dat dan ook persoonlijk gaan overhandigen?

,,Een vriendin van mij is communicatiemedewerker bij de gemeente. Met haar voer ik overleg over de actie en of er wellicht een moment komt dat het bedrag aan Kenan en zijn ouders wordt aangeboden. Als ze dat überhaupt willen, want ik heb zelf geen contact met de familie over de actie.”

Wat gaat er met het geld gebeuren, denk je?

,,De familie moet zelf kunnen bepalen wat ze met het geld moeten doen en wat zij belangrijk vinden. Ik neem aan dat ze vanuit de verzekering geld ontvangen ter compensatie voor de geleden schade, maar ik vind dat ze daarnaast iets extra’s hebben verdiend. Zeker in deze tijd, tegen het einde van het jaar. Ik wil ze een hart onder de riem steken. Dat is het doel van mijn doneeractie. En als het geld begin januari wordt uitgekeerd, betekent niet dat de actie stopt. Dat bekijk ik te zijner tijd wel.”

Naast jouw doneeractie zijn ook andere acties in het leven geroepen. Wat vind je daarvan?

,,Dat is alleen maar goed. Net als de hoogte van het bedrag dat mensen doneren. Of het nou 5 of 100 euro is. Alle beetjes helpen.”

menu