Hekken weg, nieuwe ronde voor SIVO

Hekken weg, nieuwe ronde. Dat is het motto voor SIVO. Tegenvallende inkomsten van de laatste jaren dwingen de organisatie van Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO het roer drastisch om te gooien.

Toeschouwers hoeven tijdens de 32ste editie, die van woensdag 3 tot en met zondag 7 augustus volgend jaar op de rol staat, geen entreekaartje meer te kopen. De organisatie hoopt dat de korte optredens van folkloristische dansgroepen bezoekers prikkelen een kaartje te kopen voor de shows die ze 's avonds in de galatent gaan opvoeren. Daarvoor moet wel een entreekaartje worden gekocht. In die tent maakt de theateropstelling plaats voor een galaopstelling, met tafeltjes en stoeltjes. De SIVO-organisatie hoopt zo meer inkomsten te genereren uit horeca.

Voorzitter René Wiggers hoopt met deze verandering een solide basis te leggen onder het evenement. ,,We zijn een gezonde organisatie, maar dat willen we graag zo houden. Als we op dezelfde voet verder waren gegaan, zouden we over een jaar of drie, vier, vijf zo in de problemen kunnen komen dat we er mee moeten stoppen. Van de vorige editie hebben we nauwelijks een scheur in de broek overgehouden, maar dat kwam ook omdat het weer niet tegenzat. Deze formule maakt ons minder gevoelig voor weersinvloeden.''

De helft van de 150.000 euro omzet die het festival jaarlijks boekt, wordt door entreegelden opgebracht. Het wegvallen moet nu worden gecompenseerd door de verkoop van entreekaartjes voor de galatent, met een capaciteit van 950 toeschouwers, en de SIVO-tent, waar zo'n 350 mensen getuige kunnen zijn van kleinschaliger optredens.

De organisatie is niet van plan te gaan bezuinigen op het aantal deelnemende folkloristische dansgroepen. Voor de volgende editie wil het opnieuw twaalf groepen vastleggen. Met negen groepen zegt het SIVO-bestuur voor volgend jaar al zo goed als rond te zijn.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.