Heldendaad: Brandweer redt paarden uit brandende boerderij Drouwenerveen

Brandweerlieden van de post Gieten hebben een heldendaad verricht. Terwijl de vlammen al uit het dak sloegen, redden zij samen met de eigenaar twee paarden uit de boerderij aan de Hoofdstraat in Drouwenerveen.

,,De paarden wilden de stal niet uit. Ze gingen telkens weer terug het brandende pand in. Het waren een merrie en hengst. Nou, zo’n hengst haal je niet zomaar bij z’n merrie weg’’, vertelt Robert Aarbodem, een van de betrokken brandweerlieden. Tijdens de reddingsactie stortte een deel van het dak van het achterhuis in. ,,We waren net op tijd en het ging maar net goed’’, zegt Aarbodem.

Boerderij in Drouwenerveen gaat in vlammen op
Lees verder

Geen redden meer aan

Ook de16-jarige hond van de alleenstaande bewoner heeft de boerderij levend verlaten. Voor de brandweer, die met veel mensen en materieel uitrukte, was er wat de boerderij zelf betreft geen redden meer aan.

,,Toen we aankwamen, kwam er al allemaal rook uit het pand. Binnen de kortste keren was het een uitslaande brand en stond de hele boerderij in brand. Voor ons zat er niets anders op dan ons te richten op de omliggende schuren. Die staan dicht op het woonhuis, maar hebben weinig schade opgelopen’’, zegt officier van dienst Jurrien Hummel.

Van de boerderij staat alleen de voorgevel nog overeind. Volgens een deskundige van Salvage moet het pand als verloren worden beschouwd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.