'Help mijn man is klusser'-deelnemer uit Smilde maakt tongen los op sociale media

Patricia is het zat. Vijf jaar geleden kocht ze samen met haar man Thore een klushuis in Smilde. Er waren grootse verbouwplannen maar vijf jaar na de aankoop is het huis nog steeds een puinhoop. Ze schakelt het tv-programma Help mijn man is klusser in. De aflevering was donderdag op tv en maakte tongen los op sociale media.

Onder de hashtag #HMMIK praten gebruikers vooral over de knieklachten van man Thore. Hij werkt als rietdekker maar heeft zich deels arbeidsongeschikt laten verklaren door pijn aan zijn knieën. Tegenover presentator John Williams bekent Patricia dat ze twijfelt aan de ernst van de klachten van haar man. ,,Ik ben gaan twijfelen aan het feit dat z'n knieën echt iets medisch zijn. Misschien moet hij een goede schop onder zijn kont krijgen."

Met tegenzin neemt Thore de hulp van het tv-programma aan, maar dat duurt niet lang. 'Run Patricia, Run!' twittert iemand wanneer Thore op de eerste dag van de verbouwing zegt dat hij heel onrustig wordt van alle camera's. Op de laatste dag geeft de man niet meer thuis wanneer het klusteam voor de deur staat. Voor John Williams opent hij de deur wel en dan blijkt dat Thore niet blij is. ,,Ik heb het spelletje meegespeeld (...) Ik heb ontzettend veel gedaan in mijn eigen huis, hier ga ik niet mee akkoord."

Twitteraars zijn het erover eens: het programma is in ieder geval geen goede reclame voor het bedrijf - dat met naam en toenaam wordt genoemd - van de Smildeger. Wil je weten hoe het afloopt en de aflevering terugkijken? Dat kan hier op RTLXL.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.