Henk Krol (50PLUS) toch naar noordelijk lijsttrekkersdebat

FOTO ARCHIEF DVHN

Na een wekenlange ruzie is 50PLUS-voorman Henk Krol toch welkom bij het noordelijk lijsttrekkersdebat op 8 februari.

Commissaris van de Koning in Drenthe Jacques Tichelaar en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) waren tegen de komst van Krol. 50PLUS zou niet horen bij de acht grootste landelijke partijen die ze wilden uitnodigen.

Zelf de inhoud bepalen

Vorige week werd echter al bekend dat de regionale omroepen zelf de inhoud van het debat konden bepalen, zegt Frederick Stokker, eindredacteur van RTV Noord.

De regionale omroepen pleitten juist wel voor de aanwezigheid van 50PLUS. Stokker: ,,De partij doet het goed in de peilingen en dat nemen we zeker mee". Daarnaast speelt volgens hem mee dat er veel ouderen wonen in de noordelijke provincies. ,,Uiteindelijk maken we het debat voor de achterban, en 50-plussers zijn ruim vertegenwoordigd in het Noorden."

Spanningen

Het wegblijven van de uitnodiging zorgde voor de nodige spanningen tussen 50PLUS-voorzitter Jan Nagel en Tichelaar. Nagel beschuldigde de commissaris ervan op zijn eigen partij voor te trekken. Tichelaar is lid van de PvdA.

Het lijsttrekkersdebat is op 8 februari en wordt uitgezonden op RTV Noord, RTV Drenthe en Omroep Friesland. In het debat zal het accent liggen op de meest dringende dossiers in de noordelijke provincies.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe