Henk Wijngaard ziet nicht Shania Twain slechts van grote afstand optreden

Nee, een ontmoeting met zijn wereldberoemde ‘nicht’, countryster Shania Twain zat er niet in, donderdagavond in de Amsterdamse Ziggodome. Evengoed had Henk Wijngaard een onvergetelijke avond.

De zingende vrachtwagenchauffeur uit Emmen heeft het verhaal al vaak verteld. Hij werd vlak na de Tweede Wereldoorlog geboren uit een kortstondige affaire tussen een Canadese soldaat en zijn moeder. Die Canadees zorgde in zijn vaderland voor meer nageslacht. Eén van zijn zonen, Clarance Edwards, is de biologische vader van de Canadese megaster Shania Twain.

'Your uncle from Holland'

Sinds Wijngaard dat ontdekte, wilde hij in contact komen met de zangeres. Om de bewogen familiehistorie te bespreken en af te sluiten.

Henk Wijngaard de 'Uncle Henk' van Shania Twain? Hoe zit dat precies? Hier het complete verhaal
Lees verder

 Even hoopte hij dat het gisteravond in de Ziggodome in Amsterdam, waar Shania Twain optrad, tot een ontmoeting zou komen. ,,Ik stel me wel eens voor dat ik haar tegenkom en zeg: ‘Hello Shania, I’m your uncle from Holland’.”

Concertorgansiator Mojo, ook bekend met de familiebanden tussen de Nederlandse zanger en de wereldster, nodigde Wijngaard en zijn zoon uit om het concert bij te wonen. Er was echter geen moment sprake van een kans op een treffen tussen de vocalisten.

' 500 meter van het podium'

,,Mojo heeft ons voorzien van leuke plaatsen op ongeveer 500 meter van het podium. We zaten hoog in de zaal, zo ver mogelijk van het toneel als maar kan”, schamperde de zanger. ,,Ik dacht dat ik een plekje vlakbij het podium zou krijgen, maar helaas.”

Wijngaard en zijn zoon genoten toch van het optreden van Shania Twain. ,,We zijn helemaal in de wolken, we zijn al heel lang fan van haar.” Het concert betekende voor Wijngaard een afscheid van zijn Canadese broer die al overleden is.

'We zijn hier als fan'

,,Shania Twain wilde van haar vader niets weten. Ze heeft geen leuke herinneringen aan mijn broer. Ze wil er ook niet over praten. We zijn hier niet als familie maar als fan.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.