Hennepdroger krijgt voorwaardelijke boete

Een melding van een overval op een woning in Zuidlaren, had vervelende gevolgen voor de buurman. De politie vond hennep in diens huis. De 28-jarige man stond woensdag voor de rechter in Assen.

In november 2014 kreeg de politie de melding dat er een overval was gepleegd in een woning aan de Kerkstraat in Zuidlaren. De politie ging erop af, maar rechercheurs gingen per ongeluk het huis van de buurman binnen. Daar vonden ze twee zakken met in totaal zo’n 300 gram hennep.

De Zuidlaarder bekende dat het van hem was en zei dat hij een hennepdrogerij had, waarmee hij geld verdiende. De politie vond ook 8000 euro in zijn woning.

De politie vergat hem tijdens het verhoor op het bureau te vertellen dat hij als verdachte werd gehoord en recht had op een advocaat. Daarom liet de rechter zijn verklaring buiten beschouwing. In de rechtszaal beriep de Zuidlaarder zich op zijn zwijgrecht.

De rechter vond desondanks dat er genoeg bewijs was dat de man de eigenaar van de drugs was. Hij gaf de Zuidlaarder een voorwaardelijke boete van 500 euro met een proeftijd van twee jaar als waarschuwing.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.