Herfstvakantie levert in Emmen veertig nieuwe scheidsrechters op

Emmen Voetbalwedstrijden kunnen alleen doorgaan als er voldoende scheidsrechters zijn. In Emmen lijkt dat voorlopig geen probleem meer.

De voetbalclubs in de grootste gemeente van Drenthe hebben er in de voorbije herfstvakantie liefst veertig jonge scheidsrechters bij gekregen. De scholieren, allemaal in de leeftijd van 13 tot 16 jaar en bij hun clubs spelend bij de B- en C-junioren, hebben in de afgelopen week allemaal een eendaagse opleiding gehad op de velden van DZOH en Drenthina in Emmen. ‘s Morgens werden ze onderwezen in theorie en na de lunch mochten ze het geleerde in de praktijk brengen.

Het idee voor deze opleiding komt uit de koker van de scheidsrechtersvereniging Hondsrug & Zuidoost-Drenthe (HZOD). De voorzitter daarvan, Theo Hein, is opgetogen over het resultaat. ,,Een fantastisch resultaat. We zijn blij dat veel verenigingen er de energie in steken om naar scheidsrechters te zoeken. En dat er door scholieren zo enthousiast op gereageerd is. Deze jongeren hebben allemaal een certificaat gekregen, waarmee ze voor hun club wedstrijden van de E- en F-pupillen mogen fluiten.’’ Dat is belangrijk, want dat zijn toch vaak de duels waar arbiters moeilijk te vinden zijn.

Volgens Hein slaat het idee ook elders in Drenthe aan. Meerdere voetbalbalverenigingen in de provincie hebben HZO-Drenthe inmiddels gevraagd om hen te ondersteunen bij de zoektocht naar nieuwe arbiters.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.