Het Apple Museum bestaat vier jaar. En dat is geen grap

Op 1 april is het precies veertig jaar geleden dat Apple ontstond. Voor het Apple Museum in Orvelte reden voor een feestje. Des te meer omdat het museum zelf ook precies vier jaar bestaat.

,,Je merkte het al aan de gedeputeerde", zegt Marie Rietsema, beheerder van het Apple Museum. ,,Hij heeft drie keer gebeld en daarna ook de woordvoerder. Of het echt geen 1-april grap is." Maar dat is het niet. Op deze datum werd Apple nu eenmaal opgericht. En dus moet het vandaag gevierd worden.

Liefhebbers

Gelukkig voor het museum komen genoeg mensen op het feestje af. Vooral Appleliefhebbers die elkaar leerden kennen in de tijd dat de eerste computers van Apple uitkwamen, maar er nog geen internet was.

Paul Keekstra is een van hen. Er staan zelfs een paar van zijn oude spullen in het museum. Keekstra: ,,Om je de waarheid te zeggen. Ik heb gewoon te veel spullen en ik vond het zonde om weg te gooien." Dus dan maar op deze manier.

Koppigheid

Op de vraag of het niet verstandiger was om het jubileum op een andere dag te vieren, reageert beheerder Klaas Rietsema resoluut. ,,Nee hoor, Apple ontstond op 1 april. Ze vieren het verder misschien nergens anders, maar wij vieren het wel. Misschien dat dat koppigheid is, maar ik ben ook Groninger. Dat krijg je ervan, hè."

Een aantal liefhebbers laten via hun kleding zien waar ze voor staan. Zoals deze pin, maar zie ook de bijzondere oorbel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.