Het Drentse Landschap: 'Jagers, geen overblijfselen langs paden achterlaten'

De overblijfselen van meerdere karkassen van reeën die vorige week rondom Zuidwolde zijn gevonden, zijn vermoedelijk achtergelaten door jagers. Het Drentse Landschap gaat niet uit van criminele stropersgroepen.

Wandelaars maakten vorige week melding van de lugubere vondsten langs een wandelpad tussen Zuidwolde en Kerkenveld. De lopers vonden onder meer een reëenkop en ingewanden, maar het vlees van het dier bleek meegenomen. Het Drentse Landschap werd verrast door de vondsten, maar zegt geen aanwijzingen te hebben voor een actieve stropersgroep.

'Niet handig'

In het gebied rondom Zuidwolde mag gejaagd worden op onder andere reëen. Waarschijnlijk is dit ook het werk van jagers, zegt woordvoerder Harald de Graaff van Het Drentse Landschap. ,,We gaan het navragen bij de lokale jagersgroep. Het is wel gebruikelijk dat zij ingewanden en dergelijk achterlaten, maar langs een wandelpad is dat niet zo handig."

Nadat een dier geschoten is, moet het zogenoemde ontweiden zo snel mogelijk worden gedaan, om zo het bederven van het vlees te voorkomen. Niet bruikbare delen worden achtergelaten als voedsel voor andere dieren. De Graaff: ,,Dit midden in het bos doen, is nuttig. Maar als wandelaar is dit natuurlijk schrikken, dat is niet de bedoeling."

Geen zorgen

De inwoners van Zuidwolde en omstreken hoeven zich dus geen zorgen te maken voor een actieve stropersbende in hun omgeving, zegt De Graaff. ,,Er gebeurt heus wel eens wat in het bos, maar we verwachten niet dat er in dit geval gestroopt is."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.